Overstekend Wild – Terugblik in Foto’s

De eerste foto’s

De feestelijke opening Kulturhus de Breehoek te Scherpenzeel.

Burgemeester J.J.H. Collijn – de Raat wenst alle artiesten een mooie dag.

De band Thom Lioyd treed op in Wezep.

Zanger Ramon van Loon over Overstekend Wild: ‘Bijzonder festival, uniek, en gewoon leuk om eraan mee te werken’

De Backdoor Stompers tijdens hun optreden In de Volksmond, Ermelo

 

Editie Overstekend Wild 2012 – Zit erop!

Afgelopen weekend is de deerde editie van Festival Overstekend Wild in de gemeentes Ermelo, Scherpenzeel, Hattem en Wezep van start gegaan.

Aan iedereen die heeft meegewerkt aan deze bijzondere, mooie en  kletsnatte editie hartelijk dank.
Voor wie er niet genoeg kan krijgen van grote / kleine kunst, muziek en optredens op de Veluwe? De meest spraakmakende optredens, foto’s, video’s en verhalen van het afgelopen festival vind je op deze site. Heb jezelf foto’s of filmpjes die je wilt delen, stuur deze dan op naar overstekendwild@tklooster.nl dan zullen we deze plaatsen op de site.

 

Nog maar 1 dag dan is het zover – Festival Overstekend Wild

De programmering van Overstekend Wild 2012 is rond en ook dit jaar weer bekende namen vanuit de afgelopen edities. Waaronder:

JTS Fier neemt de bezoeker mee in de licht komische musical “Lotje en haar getikte lotgenoten”. Dit musical wordt gespeeld en gezongen door de Topmusicalgroep Pr8 van Jeugdtheaterschool Fier. 7 meiden van de musicalproductie pr8 zetten, een deel van dit eigentijdse musical neer.
Foto van de voorstelling Overstekend Wild 2011.

 

Met 3/4 man sterk brengt Ned Need akoestisch covers van uiteenlopende aard. Van Radiohead, Crowded House tot de Golden Earring. Covers in een acoustisch jasje

Rick Post uit Nijkerk, 17 jaar oud, zanger en gitarist bij de band ‘Music Experience’. Zal een aantal songs uitvoeren met begeleiding van zijn akoestische gitaar.

Rick Post tijdens een optreden

De band Back on the Corner brengt jazz van het genre Boulevard of Broken Dreams. Moderne nummers van Adèle en Caro Emerald, maar ook klassiekers zoals My funny Valentine staan op het programma.


Genieten van Jazz

BL!EP speelt popcovers popcovers
met een muzikale kwinkslag en een flinke dosis humor. Anders, maar wel lekker!
Geen stijl is heilig en geen nummer veilig. Eenmaal door de BL!EP-molen is
niets meer wat het lijkt en lijkt niets meer wat het is.

 

Voor meer foto’s van deelnemende artiesten klik hier.

Okotober – NS Werkzaamheden

In het weekend van het festival zullen er werkzaamheden zijn op de trajecten rondom Zwolle. Kijk dus even goed naar je alternatieve reisroute met het openbaar vervoer.

Zie ook:
http://www.ns.nl/werktrajecten/

April – Aanmeldingen lopen binnen

De aanmeldingen zijn aardig aan het binnenlopen. Oude bekenden zijn dit jaar weer van de partij maar ook nieuwe gezichten.

We ervaren alleen wat problemen met de internetverbinding waardoor de bevestigingen van de aanmeldingen op zich laten wachten. Dit wordt als het goed is binnenkort verholpen.

Maart 2012 – Nieuwe editie Overstekend Wild in voorbereiding

Pas twee jaar bestaat het festival Overstekend Wild en het is nu al niet meer weg te denken van de Veluwe.

De organisatie voor 2012 staat in de steigers en binnenkort openen we de inschrijving. Dit jaar is Overstekend Wild op zaterdag 13 oktober te gast in:
Ermelo, Hattem, Scherpenzeel, Wezep.

Hou de site in de gaten, vanaf heden publiceren we weer regelmatig de stand van zaken.

OKTOBER 2010

De eerste editie van Overstekend Wild zit er op!
Voor de organisatie was 16 oktober een spannende try-out, voor de deelnemers een avontuur. Want het was hoe dan ook spannend om een nieuw, groot en ‘onVeluws’ concept te lanceren en om ongebaande paden te bewandelen.

We danken het publiek en de deelnemers voor het enthousiasme, het trotseren van de kou en voor het feit dat men samen met ons in het diepe durfde te springen. Veel ging goed, maar natuurlijk niet alles. Dat kan ook bijna niet. Het was voor ieder even wennen. Niemand weet eigenlijk precies wat ‘m te wachten staat of hoe het idee uit zal uitpakken. Op dit moment vliegen de evaluaties bij ieder de mailboxen in, zodat het volgend jaar nog leuker wordt en men eenvoudigweg niet meer om Overstekend Wild heen kan.

Voor de organisatie was de eerste editie zeer geslaagd en inspirerend om te zien hoeveel ‘verborgen’ talent de Veluwe in huis heeft en dat we dat iedereen zo maar in de schoot mochten werpen. Nogmaals dank voor het meedoen en voor uw bezoek.

Op de fotopagina worden dagelijks foto’s en links bijgeplaatst voor een totaalimpressie van de uitvoeringen in Barneveld, Elburg, Epe en Putten.

Tot volgend jaar in: Harderwijk, Heerde, Nunspeet en Scherpenzeel!

Nog maar 1 dag….

Het Veluws Bureau voor Toerisme zendt momenteel op alle Gelderse TVzenders de volgende promo-uit.

Overstekend Wild
Kunstenfestival Overstekend Wild

Aanstaande zaterdag met z’n allen ‘effe oversteken’

8 oktober


Er is een wijziging in de programmering in Epe.
1 ruil en A Little Grace kon eerst niet, maar doet toch nog mee.

In Barneveld is een band verhinderd, maar andere artiesten stonden
te trappelen om ook mee te doen.

Nog 8 dagen.

En zelfs de VPRO dacht aan Overstekend Wild

En zelfs de VPRO dacht aan Overstekend Wild!

En zelfs de VPRO dacht aan Overstekend Wild.

Provinciaal UITkado in Putten

Tijdens de uitvoering van Overstekend Wild in Putten trakteert de provincie ons op een wel heel bijzondere mobiele locatie met een doorlopende voorstelling over alle toppers die Gelderland te bieden heeft. Dat mag u niet missen!

Het is bijna zo ver!

Het is bijna zo ver!

Het is bijna zo ver!

Het programma is rond en staat online.
De artiesten en locatiehouders zijn aan elkaar gekoppeld en staan te trappelen van ongeduld en de medewerkers staan in de startblokken.
Op zaterdag 16 oktober wordt om 12.30 uur in alle vier de gemeentes de spectaculaire openingshandeling simultaan verricht door de cultuurwethouders:

Barneveld:
Op de kruising in de winkelstraat bij het Raadhuis 

Nieuwstraat/’t Dijkje

Elburg:
Op ‘de Knip’ bij de muziektent 

Smeesteeg/Vischpoortstraat

Epe:
Voor het gemeentehuis 

Markt 14

Putten:
Bij de rotonde met de hertenVerlengde Dorpstraat/Voorthuizerstraat

September

Overstekend Wild zoekt nog gastheren en gastvrouwen!

Overstekend Wild zoekt nog gastheren en gastvrouwen!

Overstekend Wild zoekt nog gastheren en gastvrouwen!
We kunnen nog goedgemutste medewerkers plaatsen en na afloop is ‘de crew’ uiteraard uitgenodigd om mee te feesten tijdens de Overstekend Wild-afterparty.
We zijn bijna klaar met het koppelen van optredens aan locaties en dan is het nog een kwestie van de aanvangstijden op elkaar af te stemmen. Er zit schot in en we programmeren wild door. Voor wie nog mee wil doen: inschrijven kan nog tot 23 september.

Fantastisch nieuws!

De wethouders van alle vier de uitvoeringsgemeentes zullen op hetzelfde tijdstip in vier Veluwse windstreken kunstenfestival Overstekend Wild op passende wijze openen.
Overstekend Wild is ontzettend blij met deze toezeggingen.

Medewerker nodig op 16 oktober? We zijn makkelijk te herkennen aan onze veilige Overstekend Wild-hesjes.

Op zaterdag 16 oktober en de dagen ervoor is het Overstekend Wild-programma (Wildrooster) gratis af te halen bij alle deelnemende locaties en bij de VVV’s en bibliotheken.

 

Het festival krijgr vorm

Er wordt druk gesleuteld aan het programma.

Ook de aankleding van het festival krijgt steeds meer gestalte.
Stadswerkplaats Harderwijk zaagt, timmert, schuurt en verft er lustig op los, zodat straks alle locaties die meedoen met Overstekend Wild duidelijk herkenbaar zijn aan het Overstekend Wild-verkeersbord bij de ingang.
Het festival krijgt vorm. Er wordt druk gesleuteld aan het programma. Een hele toer met 60 locaties en evenzovele artiesten die meerdere keren zullen optreden. Verzoeken om foto’s en teksten voor in het programmaboekje zijn de deur uit en daar wordt lekker snel op gereageerd. Zo kunnen we gauw verder met het opleuken van het programma.
Karen Lustenhouwer heeft weer een paar prima ontwerpen afgeleverd en Boomerang-uitnodigingskaarten en de posters kunnen elk moment van de drukpers rollen.

Overstekend Wild op de TV!

Het Veluws Bureau voor Toerisme zendt vanaf 20 september zeer regelmatig TVspotjes uit, waarbij de Veluwe in het zonnetje wordt gezet. Ook festival Overstekend Wild is in deze promo’s opgenomen. We hadden twee dagen om het spotje in elkaar te zetten en dat is lastig bij een eerste editie van een festival – er is nog geen foto- of filmmateriaal. Maar we hebben diverse artiesten bereid gevondenom op zo korte termijn met ons op pad te gaan. Waarvoor hartelijk dank!

En daar liepen we: over oversteekplaatsen, rotondes, op bospaden, we beklommen de bostoren en lagen in de boomkruin-netten, waarbij sommigen groen en geel zagen van de hoogtevrees. Een bonte optocht van jong en oud, met gitaren, accordeons, drumstokken, toetsenbord, een pianootje (jammer dat deze de draaideur van de toren niet door kon – was wel lachen!) en de dames van close harmonygroup Stop Talking torsten zelfs een Wild Zwijn met zich mee. Ziet u het voor zich?

we waren bij het vijvereilandje van het Rode Huisje in Epe waar Karen Hernandez compleet geschminkt met haar poppen wilde poseren.
Inmiddels zijn de problemen verholpen via een kleine technische omleiding en Overstekend Wild dendert voort! De ene na de andere aanmelding komt binnen: kastelen, landgoederen, boerderijen, lunchrooms, kroegen, dierenspeciaalzaken, super- en bouwmarkt, kazematten en musea – het kan niet op!
En wat dacht u van pop- cover- en rockbands, close harmony groepen, singer songwriters, een zingende schoenverkoper, enzovoorts.

Overstekend Wild ot de TV

De ene na de andere aanmelding komt binnen

1 september

Overstekend Wild maakt Overuren

Overstekend Wild maakt Overuren

Wat een pech!  We zijn er bij toeval achtergekomen dat sommige aanmeldformulieren niet goed in de mailbox van Overstekend Wild zijn beland! Overstekend Wild maakt Overuren; de inschrijftermijn is verlengd tot 23 september en door persoonlijke benadering proberen we nog zoveel mogelijk te achterhalen. Dus … mocht u nog geen bevestiging hebben gekregen, dan is uw aanmelding mogelijk verloren gegaan en verzoeken we u zo snel mogelijk nogmaals aan te melden. Excuus hiervoor.