Info

Overstekend Wild

Een Veluwse naam voor een Veluws festival.
Dit jaar beleeft Overstekend Wild haar derde editie alweer. Het festival is behoorlijk groeiende en wint aan naamsbekendheid.
Overstekend Wild biedt beginnende artiesten de kans om meer podiumervaring op te doen, ervaren artiesten de kans zich bij een breder publiek te introduceren, Veluwse dorpen en steden de mogelijkheid om zich van de beste kant te laten zien en het publiek de gelegenheid om gratis van de Veluwe en al het Veluws talent te genieten.

 

Veluwse kennismaking

Overstekend Wild speelt zich jaarlijks en tegelijkertijd af in vier verschillende Veluwse gemeenten, elk met een eigen verhaal en eigen charme of uitstraling. Een mooie gelegenheid om eens op bezoek te gaan in een ander dorp of stadje. Het centrum wordt één dag per jaar bezet door de vele artiesten die de Veluwe rijk is, want –anders dan velen misschien denken: “the Veluwe has talent” en dat mag gezien en gehoord worden!

 

Vele artiesten en verrassende locaties

Elk jaar aan het begin van de herfstvakantie en middenin het wildseizoen, maken artiesten de grote oversteek naar weer andere gemeenten om hun kunsten te vertonen: dansers, zangers, musici, acteurs, vertellers, enz. Zij treden gratis en voor niets op voor ieder die het horen wil en je kunt ze overal tegenkomen: in monument en muziektent, in winkels en woonhuis, in een eettent en in de etalage, in binnentuin en balkon, in krot, kelder en kroeg. Zij verzorgen meerdere ‘kleine’ optredens van 10 minuten tot een half uur, zodat het publiek tijdens een wandeling of tussen de dagelijkse boodschappen door, zoveel mogelijk kan ‘oversteken’ naar andere muziek, dans, cabaret en nieuwe ervaringen. Overstekend Wild is één grote, Veluwse kunstenproeverij.

De plaatselijke middenstand en locatiebeheerders laten zich ook niet onbetuigd. Zij stellen hun ruimte gratis ter beschikking, voorzien ‘hun’ artiesten van een kopje koffie en niet zelden koppelt men leuke en/of ludieke aanbiedingen aan het festival. Nóg een reden voor het publiek om Overstekend Wild te bezoeken en prettig voor de deelnemers, want artiesten groeien bij veel en enthousiast publiek.

Aan het eind van de dag worden alle deelnemers en medewerkers getrakteerd op een drankje om het succes te vieren en een gezamenlijke maaltijd tot besluit.